Pages

Monday, January 26, 2015

Kemas Bilik Stor

Bismillahirrahmanirrahim.... Assalamualaikum,
First entry untuk tahun 2015. Alhamdulillah semakin bertambah tahun, semakin bertambah jugalah umur kita dan semakin kita menghampiri kematian. Subhanallah. Terlalu banyak peristiwa-peristiwa penting berlaku pada negara pada tahun lepas. Semoga tahun baru ini, membawa sinaran dan harapan baru kepada rakyat Malaysia. Semoga rakyat dan pemimpin semakin tawaduk dan beriman kepada Yang Esa. In shaa allah.

Lama betul tidak bersiaran. Tahun baru yang mencabar bagi saya, sebab terlalu banyak peristiwa berlaku. Anak masuk sekolah, done some minor surgery + circumcise for my big panglima. Masih lagi dalam pantang bersunat. 3 minggu ponteng school. haihhh... last but not least majlis solemnization dan walimatulurus my brother in lawFirst entry untuk tahun 2015 ini, saya dahulukan dengan entry mengemas stor. heeee... lama terperap entry ni tak publish2. Tak ada kesempatan. huhu...

Sebenarnya dah lama menyimpan hajat nak susunatur stor. Asyiklah dok diskus, nak guna rak atau pasang shelve jer. Asyik diskus pros and cons antara kedua-dua benda ni. Lastly, en.ed decide beli rak je. Sebab dia kata senang keje dia. tak payah nak drill-drill bagai dekat dinding... hehehe... So mencarilah rak sampai ke nilai 3. Nasib lah sejengkal je dari rumah...

Kami beli rak kuning biru depth 2ft, length 4ft dan height 8ft. Masa mula-mula diskus saya nak rak depth 1ft jer.. tapi en.ed kata nanti barang-barang saya tak muat... barang saya jugak yang disalahkan. Padahal gift-gift masa kahwin awak jugakkkk kannn... okaylah, he's the boss...2ft it is.

Yang bestnyer masa pasang tu, ngam-ngam je ruang stor tu. Ada ruangan sikit jer untuk badan boleh masuk <- see I told u...ish... Then time nak susun-susun, boleh pulak dia cakap, keluarkanlah semua barang-barang daripada kotak besar. Susun semua atas rak... tetiba konfius... kalau semua barang bawak keluar dari kotak besar... what's the point beli rak sampai 2 kaki... sebab bila bawak keluar semua barang-barang guna rak 1ft pon muat kannnn tak perlu beli sampai 2ft..... ishhhh... sangat tak faham okay dengan en.ed ni... naseb lah dia tak pertikaikan why saya tak nak bawak keluar dari kotak besar... huhu... kalau tak, dan-dan kena ceramah dengan saya.

The reason saya malas nak bawak keluar semua barang sebab dia ajak saya kemas stor memalam buta. Time anak nak tido time tula dia bersemangat nak kemas stor... Tak kuasa nak layan okeh... banyak keje nak bawak keluar semua dari kotak besar tu...

Paandangan dari pintu masuk stor. 
Okayla sikit kalau nak compare before tu lagi serabut kannn

Bahagian sebelah dalam stor.

p/s : Yang bestnyer kemas memalam buta sebab, bangun-bangun esok pagi tengok stor dah cantik... huhu... lapang sikit dada... nak masuk pun tak rasa serabut.... heeee...

9 comments:

  1. bestnyer konsep blog u ni.. before and after... I LIKE! tingin nak share before and after my version lak.. tapi masalahnyer.. erkk.. mak malas nak mengemas.. acaner? hehehe
    ---
    Fara --> http://amfarra.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq fara.... hahaha mak malas jugak, tapi terpaksa digagahi... ahaks...

      Delete
  2. Tahniah sebab akhirnya dapat kemas

    ReplyDelete
  3. Terpaksa kema mlm2 buta mcm sy gak..tunggu si kecik tido, bru dpt kemas dgn tenang

    ReplyDelete
  4. Sis,berapa hrga shelf tu?ni psg sniri je ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shelf tu harga asal dia rm130. Tapi after kitorg potong 2+rak+kaki plastik =rm160. And yes, pasang sendiri dear.

      Delete
  5. Sis,berapa hrga shelf tu?ni psg sniri je ek?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...